Een 'klik' is erg belangrijk

Een huis kopen doet u over het algemeen maar een paar keer in uw leven. Het is een spannende periode. Op zo’n moment is het belangrijk om een objectieve kijk op de zaak te krijgen. Makelaardij Hamming vindt het fijn om u daarbij met raad en daar terzijde te staan. Of het nu gaat om de te bieden prijs, de locatie, de juridische aspecten, Makelaardij Hamming heeft door zijn ruime ervaring in de stad Groningen of op het Hogeland overal verstand van. Wat misschien wel net zo belangrijk is: er moet met uw toekomstige droomhuis een echte´klik' zijn. Want een heerlijk huis is heel veel meer dan geld en stenen. Het klinkt misschien een beetje raar, maar ook met de makelaar moet u zo'n klik hebben. Makelaardij Hamming vindt, als start van uw zoektocht, een goede kennismaking van groot belang. Wij willen weten wat u belangrijk vindt en hoe u behoeften zijn, nu en straks.

Eerst even kennismaken

Graag nodigt Makelaardij Hamming u geheel vrijblijvend uit op kantoor, zodat wij kennis met u kunnen maken en alvast antwoord kunnen geven op uw eerste vragen. Vervolgens brengen wij uw eisen en verlangens in kaart. En dan komt er een extra leuk moment. Wij stappen met u in de auto en laten u in ons werkgebied de verschillende dorpen en wijken zien, waarna we met u een afsluitend gesprekje voeren. Als de uitgangspunten duidelijk zijn, kunnen wij met het zoeken naar uw droomhuis beginnen.

Via NVM-systeem mist u geen enkel droomhuis

Makelaardij Hamming is als NVM-makelaar aangesloten op het NVM-systeem waarin alle woningen staan die door de verschillende NVM-kantoren worden aangeboden. Hiervan krijgt u van ons elke morgen een update, zodat u geen enkel mogelijk droomhuis mist. Heeft u in Stad en Hogeland een huis gezien dat voldoet aan uw wensen? Dan komen wij van Makelaardij Hamming snel in actie. Wij maken, om te beginnen, een bezichtigingsafspraak. Uiteraard gaan wij dan met u mee. Na afloop bespreken wij uw en onze bevindingen.

In het aankooptraject volgen dan:

  • Een uitgebreide bezichtiging van het geselecteerde huis.
  • Het beoordelen van de onderliggende stukken zoals kadastrale gegevens, publiek- en privaatrechtelijke stukken en ook die van een (mogelijke) vereniging van eigenaren.
  • Een onderbouwing van de getaxeerde waarde. Indien van toepassing bespreken we: een onderhandelingsstrategie, welke bieding we namens u gaan doen en welke voorwaarden we daarbij stellen (financieringsvoorbehoud, bouwkundige keuring, verkoop eigen huis etc.).
  • Tijdens de onderhandelingen met de verkopende partij bespreken we ieder stapje.
  • Zodra er zogenaamde wilsovereenstemming is worden de afspraken vastgelegd in een koopakte. We bespreken de akte uitgebreid zodat u precies weet waar u aan toe bent.
  • U hebt een aantal weken de tijd om de financiering van het nieuwe huis zeker te stellen. Wij kunnen u in contact brengen met goede adviseurs en taxateurs. Ook zijn we aanwezig bij een eventuele bouwkundige keuring en bespreken we met u de uitkomsten van de rapportage.
  • Als de aankoop definitief is vindt er op een afgesproken dag een notariële overdracht plaats. Voor dat we gezamenlijk naar de notaris gaan vindt er een inspectie plaats in het huis. Tijdens deze inspectie controleren we of het huis wordt opgeleverd zoals afgesproken, onder andere aan de hand van de roerende goederenlijst. Ook noteren we voor u de meterstanden.
  • De notaris zal een leveringsakte opstellen en een nota van afrekening. Wij controleren beide documenten voor u voordat we naar de notaris gaan. Na het tekenen van de akte van levering bij de notaris vindt de sleuteloverdracht plaats. Soms worden er andere afspraken gemaakt.
  • Ook na de overdracht blijft Makelaardij Hamming u als uw adviseur met raad en daad bijstaan.

makelaardij, Groningen, Hogeland, bezichtiging, verkoop, huis, droomhuis, advies